CMS i održavanje sajta

Održavanje web sajtova je kontinuiran proces dodavanja i izmene informacija na sajtu, izmena sadržaja, postavljanje novih tekstova, fotografija, medijskih sadržaja, ali i proizvoda, instaliranih skripti, baza podataka i ostalih vizuelnih elemenata zavisno od potreba naručioca.

U tu svrhu je važno konstatno osvežavati web sajt sa novim sadržajima, kako bi navikli svoje posetioce da svrate povremeno na vaš sajt i samim tim održali njihovu pažnju i zadržali ih kao svoje klijente. Održavanje web sajta možete da radite u saradnji sa nekom web dizajn agencijom, ili, možete da zatražite da vam u vaš sajt bude implementiran CMS (content management system) sa kojim sve promene možete da vršite sami, kada, gde i kako god vi to želite.
CMS sistem je web bazirana aplikacija, koja je prilagođena za upotrebu širem spektru korisnika.
Tako sa dobro urađenim CMS-om, i običan korisnik sa osnovnim znanjem rada na računaru može da se snađe bez problema. Postoje gotovi, tipski CMS sistemi (Joomla, WordPress..) i oni koji mogu da se urade po potrebi naručioca. Svaki rad u tom smislu je vrlo zahtevan i iziskuje puno sati rada na usavršavanju sistema po potrebi naručioca a samim tim i dosta skuplji od gotovih CMS modela.

Sadržaj na web stranama zastareva svaki dan, i to je činjenica, ukoliko Vi niste stručnjak ili pak nemate vremena za svakodnevne izmene jer ste zauzeti brojnim dnevnim obavezama, Vaš web sajt ne dobija pažnju koja mu je potrebna i stoji u mestu sa zastarelim informacijama, bez posetilaca i svrhe…

RAZLOZI ODRŽAVANJA WEB SAJTA:

Našim angažovanjem dobijate:

  • Web dizajnera
  • Asistenta za grafičku, tekstualnu i logičku obradu sadržaja
  • Web programera
  • Internet marketing eksperta
  • Konsultanta za optimizaciju za pretraživače
  • Sistem administratora
  • Tehničku podršku

Što znači da praktično dobijate 7 zaposlenih ljudi za minimalni mesečni trošak

Paketi za održavanje web sajtova

U okviru održavanja, napravili smo nekoliko paketa:

  • Održavanje web sajta po potrebi – ova opcija omogućava manja i neredovna održavanja web sajta, odnosno onda kada je to potrebno i bez ikakve pisane obaveze sa fiksnom cijenom po update-u.
  • Redovno održavanje web sajta po satu – je namenjeno stalnim klijentima kojima su potrebni manji ali redovni update-i, i najisplativije je za klijente koji imaju od 8 do 14 sati održavanja mesečno.
  • Održavanje web sajta sa fiksnom mesečnom cenom – ova opcija omogućava neograničene izmene na sajtu u toku trajanja ugovora. Ona podrazumeva vođenje celokupnog web sajta, konfigurisanje servera, održavanje baze podataka, razvoj sajta i update. Najpraktičnija je za firme koje žele da ulažu u poslovanje putem interneta.
Posted in CMS i održavanje sajta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

five + twenty =

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien